Med.Arbetarna specialiserar sig inom idrottsskador

På Med.Arbetarna Naprapaterna AB är vi specialiserade på idrottsrelaterade skador och har lång erfarenhet av att hjälpa våra patienter att få en hälsosam vardag. Vi erbjuder personliga rehabiliteringsprogram och en mängd olika behandlingsmetoder för att stödja dig under hela din resa.

Om du vill veta mer om våra tjänster eller boka en tid för undersökning och behandling kan du kontakta oss på telefon. Vi har kliniker belägna i Stockholm med ett team av experter som är redo att hjälpa dig.

Östermlam

Ekerö

Våra samarbetspartners

Mikael Wallin

”Mycket professionellt och vänligt bemötande. Kompetenta. Rekommenderas varmt!”

Basick 50

”Räddare i nöden. Har hjälpt mig flera gånger vid ischisas musarm mm”

Martin Rönnow

Maria Engman Lyrén

Med.Arbetarna specialiserar sig inom idrottsmedicin

Undvik idrottsskador: Tips för att träna på ett säkert sätt

Regelbunden träning är viktigt för att bibehålla en god hälsa, men den kan leda till skador på grund av olyckor, felaktig träning eller utrustning. Skador kan också uppstå på grund av otillräckliga förberedelser eller oavsiktlig sträckning. Om en skada uppstår är det viktigt att omedelbart sluta träna för att förhindra ytterligare skador. Behandlingen börjar ofta med RICE (Rest, Ice, Compression and Elevation) för att lindra smärta, minska svullnad och främja läkning. Behandlingen kan också omfatta smärtlindring, immobilisering, rehabilitering och i vissa fall operation.

Vanliga idrottsskador är bl.a. stukningar och överansträngningar, knäskador, svullna muskler, skador på akillessenan, smärta längs skenbenet, skador på rotatormanschetten, frakturer, förskjutningar och naprapati.

Naprapati, en nordiskt baserad form av manuell medicin, har varit den primära grenen av manuell medicin i de nordiska länderna. Dagens naprapater besitter en bred förståelse för grundläggande medicinsk och humanbiologisk kunskap samt manuell medicin och tillhörande behandlingstekniker.

Naprapati: En holistisk metod för att behandla smärta i rörelseapparaten

Med.arbetarma är inriktad på förebyggande, utredning och behandling av sjukdomar i rörelseapparaten och smärttillstånd. För att återställa muskuloskeletala systemets funktion innefattar behandlingen manipulation, mobilisering, muskelsträckning och massage. Naprapati är känd för sitt holistiska tillvägagångssätt som fokuserar på att identifiera grundorsaken till problemet. Förutom manuella behandlingar kan förebyggande träning och sjukgymnastik hjälpa till att förhindra återfall. Naprapater har också en djup förståelse för biomekanik och ergonomi, vilket gör att de kan behandla patienter med muskuloskeletala problem och smärta effektivt.

För att undvika idrottsskador är det viktigt att träna på ett säkert sätt. Innan man börjar en ny träningsrutin är det lämpligt att värma upp och stretcha ordentligt. Det är också viktigt att välja rätt utrustning och bära lämpliga kläder. Dessutom kan man undvika skador genom att följa säkra tekniker och gradvis öka intensiteten och varaktigheten av övningen. Genom att införliva dessa enkla steg kan du bidra till att minska risken för idrottsskador och njuta av motionens många fördelar på ett säkert sätt.